Vacature Fietsdocent


FIETSDOCENT, IETS VOOR JOU?


Als je iemand vraagt: “Wat is typisch Nederlands?” dan zullen veel mensen “fietsen” als eerste noemen. Geboren en getogen Nederlanders leren zo gemiddeld rond hun derde jaar fietsen. Eerst met zijwieltjes en papa of mama die beschermend het zadel vasthoudt. Snel daarna kun je het helemaal “zelluf”. Soms met vallen en opstaan maar zelfstandig kunnen fietsen is een heel gewoon iets en geeft natuurlijk een bepaalde vorm van vrijheid.

 

Het is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor mensen die nieuw zijn in Nederland. Maar ook mensen die door omstandigheden bijvoorbeeld wat angstig zijn geworden vinden hun weg naar Het Taalhuis. Onze enthousiaste vrijwilligers leren mensen eerst “flappen”. Dat is lopen op de fiets, zonder te trappen. Allereerst om evenwicht leren te bewaren. Dit gaat vaak met veel hilariteit gepaard. Toch wordt het serieus aangepakt. Er zijn allerlei maten fietsen beschikbaar, zodat de leerling-fietsers goed met hun voeten aan de grond kunnen. Daarna gaat het meestal snel en kunnen ze zelfstandig rondjes fietsen. 

 

Op het terrein van Het Taalhuis aan de Bovendonk 111 te Roosendaal worden elke dinsdag-  en woensdagochtend van half 10 tot half 12 lessen gegeven aan mannen en vrouwen. Als de mensen kunnen fietsen, worden uiteraard ook de verkeersregels uitgelegd en in de praktijk geoefend. Dit allemaal zodat de mensen veilig en zeker de openbare weg op kunnen. Dit vrijwilligerswerk geeft onnoemelijk veel tevredenheid.

 

Wij zijn op zoek naar nieuwe fietsdocenten (m/v). Er staan altijd meerdere docenten op een groep dus je mag gerust eens een dagje verzuimen. Je hoeft niet mee te hollen (zoals vroeger met je kind ;-)) De schoolvakanties zijn vrij, je bent lekker buiten bezig en het vereist geen zware inspanning. Er wordt veel gelachen en er heerst een collegiale sfeer.


Wat je mag verwachten:

  • een korte cursus waarin je leert hoe je de lesmethode moet toepassen
  • je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers
  • je hoeft niet heel erg sportief te zijn, je bent hoofdzakelijk staand, lopend en fietsend bezig. Soms moet je een klein stukje mee rennen, maar dat hoeft niet heel hard


Wat wij verwachten:

  • dat je minimaal 1 dagdeel per week aanwezig kunt zijn, voor minimaal 1 fietslesjaar. We hebben op dit moment vooral extra vrijwilligers nodig op dinsdagochtend.
  • dat je affiniteit hebt met nieuwe Nederlanders
  • dat je zelf de verkeersregels kent en volgt
  • dat je beschikt over geduld, positiviteit, empathie en humor
  • dat je het leuk vindt om in ons enthousiaste team mee te draaien


Mocht je geïnteresseerd zijn om je medemensen te leren fietsen; heb je nog vragen, wil je meekijken of je gelijk aanmelden stuur dan een mailtje naar fietsles@hettaalhuisroosendaal.nl Wij verwelkomen je graag!


Tot ziens in Cultuurhuis De Bovendonk!


Vacature Taaldocent


“Taal is zeg maar echt mijn ding”… als dat bij jou het geval is, net zoals bij Paulien Cornelisse, dan zou jij ons team kunnen versterken!

 

Het Taalhuis in Roosendaal verzorgt al meer dan tien jaar Nederlandse taalcursussen voor buitenlandse vrouwen die daar behoefte aan hebben. Onze cursisten zijn vrouwen uit alle windstreken en met diverse achtergronden. We hebben voornamelijk vrouwelijke docenten, maar mannelijke docenten zijn ook van harte welkom. Ben je geen gediplomeerd docent? Geen probleem! Wel zien wij graag affiniteit met de Nederlandse taal, enthousiasme, respect voor diverse achtergronden/culturen, bereidheid om mensen te helpen en tijd te besteden aan de lessen en eventuele voorbereidingen. En als je wel behoefte hebt aan meer handvaten, dan biedt de bibliotheek van Roosendaal cursussen aan voor (aankomende) taaldocenten aan anderstaligen.


We werken met een methode, die iedereen snel onder de knie krijgt. Zowel de cursist als de docent.  De lessen zijn op de maandag- en woensdagochtenden van half 10 tot half 12 met een kwartiertje pauze. Uiteraard is het handig als je iets eerder aanwezig bent en na afloop nog even kunt blijven om eventuele zaken te bespreken met collega’s. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Iedereen respecteert elkaar. Er zijn geen ellenlange vergaderingen maar er is minstens een keer per jaar een feestelijke bijeenkomst waar we nader met elkaar kennis kunnen maken.

 

Je kunt uiteraard kiezen of je op maandagen en/of woensdagen ingeroosterd wilt worden. Er staan normaal gesproken overigens twee docenten voor een klas, dus als je een keertje niet kunt komen, is dat geen probleem. Tijdens de schoolvakanties is Het Taalhuis dicht. Cursisten zijn verdeeld over klassen in 6 verschillende niveaus en je krijgt zelf inspraak in welke klas jij les gaat geven. Er is bovendien administratieve ondersteuning dus je hoeft niet bij alles het wiel opnieuw uit te vinden. Onze cursisten zijn gemotiveerd en enthousiast en spreken hun waardering uit voor de manier waarop wij werken.


Meld je aan via info@hettaalhuisroosendaal.nl. We zitten aan de Bovendonk 111. Maak een afspraak maken voor een intakegesprek. Je kunt ook eerst een ochtend meedraaien in een groep om te kijken of het wat voor je is. Je bent van harte welkom.

 

Tot ziens bij Het Taalhuis.


Vacature Kinderoppas


Het Taalhuis Roosendaal is op zoek naar lieve dames die kinderen van onze cursisten op willen vangen in de speelkamer.

 

Dames van allerlei nationaliteiten volgen Nederlandse les in Het Taalhuis te Roosendaal. Er worden ook fietslessen gegeven. Kinderen van een half jaar tot en met drie jaar worden door ons opgevangen in de speelkamer, zodat de moeders lessen kunnen volgen. De opvang is beschikbaar op de maandagen en woensdagen van 09:15 tot en met 11:45 uur in Cultuurhuis Bovendonk aan de Bovendonk 111 te Roosendaal.

 

In de speelkamer is voldoende ruimte en speelgoed aanwezig om de kinderen gezellig bezig te houden. Als het weer meezit gaan ze lekker naar buiten en soms bezoeken ze de mensen die dagbesteding krijgen bij Helios (in hetzelfde gebouw). De moeders worden benaderd als een kind verschoond dient te worden, dit doen de leidsters dus niet zelf.

 

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en daarna te beslissen of dit iets voor jou is. Neem daarvoor contact op met het taalhuis. Meld je aan via info@hettaalhuisroosendaal.nl of kom bij ons langs op maandag of woensdagochtend.


Tot ziens bij Het Taalhuis!Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved