Vacature Fietsdocent


Fietsles geven is leuk en dankbaar werk. Met een groepje docenten neem je een aantal fietscursisten onder je hoede en samen geef je les op maat. Je bent meestal lekker buiten bezig, bij slecht weer gaan we naar binnen om theorieles te geven.

We gebruiken de leermethode van de Fietsersbond, de cursisten beginnen op een loopfiets en werken stapje voor stapje toe naar het echt wegfietsen. Zodra het fietsniveau voldoende is en er al een basiskennis aanwezig is van het verkeer, gaan we met de cursisten oefenen met fietsen in de wijk en op de weg.

Naast het onderwijzen van het technisch fietsen is er ook volop ruimte voor persoonlijk contact, je ontmoet mensen met allerlei verschillende nationaliteiten.


Wat je mag verwachten:

  • een korte cursus waarin je leert hoe je de lesmethode moet toepassen
  • je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers
  • je hoeft niet heel erg sportief te zijn, je bent hoofdzakelijk staand, lopend en fietsend bezig. Soms moet je een klein stukje mee rennen, maar dat hoeft niet heel hard


Wat wij verwachten:

  • dat je minimaal 1 dagdeel per week aanwezig kunt zijn, voor minimaal 1 fietslesjaar. Het gaat om de dinsdag- en/of donderdagochtend. Komt een woensdagochtend beter uit; dan is dit bespreekbaar.
  • dat je affiniteit hebt met nieuwe Nederlanders
  • dat je zelf de verkeersregels kent en volgt
  • dat je beschikt over geduld, positiviteit, empathie en humor
  • dat je het leuk vindt om in ons enthousiaste team mee te draaien


Heb je nog vragen, wil je meekijken of je gelijk aanmelden: mail of bel ons. De contact gegevens staan onderaan de pagina.Vacature Taaldocent


De vrijwilliger geeft op maandag of woensdag taalles van 9.30 uur tot 11.30 uur. 

Er zijn 6 lesgroepen van ieder maximaal 10 cursisten, van niveau "niet of nauwelijks Nederlands spreken" tot en met niveau B2. Wij werken met officiele NT2-taalmethodes.

Per lesochtend zijn er 2 docenten voor een groep ingepland en zij geven samen, in goed overleg, les. Dit betekent ook dat er altijd ruimte is voor een tussentijdse vakantie of andere afspraak.
De vrijwilliger krijgt ondersteuning bij het lesgeven van de diverse collega’s en tijdens de werkoverleggen.


Natuurlijk is een goede beheersing van het Nederlands noodzakelijk, maar plezier hebben in het overbrengen van kennis aan een internationaal gezelschap van vrouwen is het allerbelangrijkst.

Je krijgt te maken met dames van over de hele wereld. Sommigen wonen hier al langer en hebben ooit wat Nederlands geleerd, maar het merendeel van de vrouwen woont hier vanwege de liefde en wil vanwege werk of kinderen serieus deel uitmaken van de Nederlandse maatschappij. Daarvoor is taalles volgen een noodzakelijke stap. En een stap die doorzettingsvermogen vraagt, want het is lastig om een taal goed te leren.


Ben je enthousiast en wil je eens kijken hoe het in de praktijk gaat? Maak dan een afspraak om vrijblijvend te komen kijken en maak een lesochtend (of twee, of drie...) mee. Zie de ontwikkelingen die onze cursisten maken gedurende de jaren dat zij bij ons les krijgen. Dan merk je al snel dat dit geweldig vrijwilligerswerk is!


Bij Het Taalhuis voel je je thuis!


Copyright © All rights reserved